Pràctiques formatives a Europa (FCT) dels CFGS. Curs 2020-2021

Com cada any, l’alumnat de segon de cicles formatius de grau superior, una vegada han superat la formació teòrico-pràctica a l’institut, acaben la seva formació a una empresa real. Dins el programa Erasmus de mobilitats europees per a pràctiques els alumnes que estan interessats i han passat un procés selectiu, poden fer-les a un pais de la unió europea.

Al llarg del primer trimestre, fins a principis de març, preparen amb molta d’il.lusió les seves mobilitats. Es temps de preparar-se a nivell linguistic, de cercar informació del seu lloc de desti, de treure tots aquells papers i documents necessaris, mirar vols, cercar allotjament,fer reunions virtuals…

Si el curs passat va ser un any complicat, enguany podríem dir que ha estat, fins ara, un any difícil en la gestió a causa de la Covid-19. Sis alumnes iniciaren aquest procés que, malauradament i degut a diverses situacions familiars, econòmiques,…, alguns no podran dur endavant. Sabem que en tenien moltes ganes i esperam que en un altre moment de la seva vida pugui ser una realitat.

Però aquest diumenge dues alumnes dels cicles superiors d’Higiene Bucodental (Dipika) i d’Educació Infantil (Núria) volen cap a Alemanya per estar-hi 3 mesos. “Jo ja tenc ganes de partir”, “Aihh! Quins nervis”, ”Tenim tots els papers?”, “A l’aeroport hem de dur: registre de viatgers, resultat PCR… i què més?”. A la darrera reunió (aquesta sí que ha estat presencial) tot eren llistes: llistes del que he de preparar, llistes del que he de dur a les empreses acollidores, llistes dels documents oficials que he de tenir… Però, tot i això, la seva cara i expressió ho deia tot. Els seus ullets brillaven i el seu cos es movia amb nerviosisme.

Tot a punt: és hora de volar i viure noves experiències, dones valentes! Desitjam que tenguin molta de sort i que gaudeixin de la seva estada.

Article en format pdf.