Taller d’Arteràpia a 3r d’ESO

Durant el mes de novembre els alumnes de 3r d’ESO han participat en el taller d’arteràpia titul.lat“Vulnerabilitat i pèrdua de referents”, emmarcat dins el programa de “ Sensibilització per a la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència masclista als centres educatius 2019-20″.

Els tallers, d’una durada d’una hora i mitja, consistien en reflexionar sobre els estereotips de gènere que marquen la nostra societat. Ho han fet a partir de material plàstic: pinzells, tempera, ceres, retoladors, fils, revistes, cartolines, cola, paraules impreses, cartolines Din-A3, fotografies…

Els tallers han estat reconduïts per Maria Santandreu (Art Terapeuta, Tècnic Superior de Fotografia i Disseny) i Catalina Forteza (Creadora de UROO! Art i experimentació, Diplomada en Disseny Industrial).

 

L’objectiu general d’aquest projecte consistia en facilitar als adolescents eines, coneixements i habilitats per a reconèixer, sensibilitzar i prevenir la violència de gènere en la seva vida quotidiana.

Saber observar la seva vulnerabilitat, pèrdua de referents i d’identitat, carència, frustració, que a mesura que la seva pròpia autoestima i força van apareixent, es van responsabilitzant en això de la dura i difícil tasca d’observar-se, conèixer-se, comprendre i millorar-se, de qüestionar-se i reconstruir-se.

Els alumnes ens han comentat que han gaudit molt de l’experiència. Vos deixam unes fotos perquè ho vegeu!