Tallers de comerç just de s’Altra Senalla

Durant aquestes darreres setmanes hem duit a terme els tallers “Necessitats i desitjos”a 1r d’ESO i  La roba i les etiquetes”4t d’ESO , emmarcats en el Projecte de “Ciutadania Global i Transformadora. S’han realitzat durant les classes de valors ètics i religió.

La majoria dels alumnes ja treballen aquest tema des de primària. Aquí vos en feim arribar una sèrie d’idees apreses als tallers.

Però abans de tot, volem donar les gràcies a la feina dels voluntaris/es de S’altra Senalla per estar sempre tan predisposats a col·laborar en la nostra tasca educativa.

 

El comerç just és una de les maneres que els consumidors i ciutadans tenim per deixar de col·laborar amb un sistema comercial que provoca pobresa i marginació per participar en canvi en la construcció d’un món més just”

Alguns dels principis del comerç just són :

  • Donar accés al mercat als productors tradicionalment desfavorits i exclosos del sistema comercial habitual.

  • Pagar un preu just al productor (camperols o artesans) que cobreixi els costos de producció, permeti una vida digna i deixi un marge per projectes comunitaris o productius.

  • Les relacions comercials entre els productors i les importadores del Nord són basades en la transparència i l’equitat i són a llarg termini per a que els productors puguin planificar el seu desenvolupament.

  • S’eviten els intermediaris inútils, sobretot els especuladors. Les importadores assessoren els productors perquè els seus productes tenguin èxit als mercats consumidors: normativa sanitària, normes de qualitat, disseny, moda, etc.